Sveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligasSveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligas
    Karštos naujienos

    Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba

    March 14, 2023

    Kalba skaičiai: kompensuojamuosius vaistus Lietuvoje vartoja beveik pusė pacientų

    March 14, 2023

    Farmacijos didmenininkė „Limedika“ žengia į naują verslo segmentą – atidarė internetinę gyvūnų prekių parduotuvę

    March 14, 2023
    Facebook Twitter Instagram
    Sveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligasSveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligas
    • Straipsnio talpinimas
    • Pradžia
    • Sveikata

      Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba

      March 14, 2023

      Kovo mėnesį siautėja geomagnetinės audros: ar galime pasirūpinti savo sveikata?

      March 14, 2023

      Širdies ligos: kaip saugoti ir tausoti širdį

      March 14, 2023

      Praleidžiame pusryčius, per pietus kuo greičiau grįžtame prie darbo – kaip miesto tempas keičia valgymo įpročius?

      March 14, 2023

      Ligonių kasų eksperimentas: kiek eurų pernai išmetė pacientai?

      March 14, 2023
    • Naujienos

      Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba

      March 14, 2023

      Kalba skaičiai: kompensuojamuosius vaistus Lietuvoje vartoja beveik pusė pacientų

      March 14, 2023

      Farmacijos didmenininkė „Limedika“ žengia į naują verslo segmentą – atidarė internetinę gyvūnų prekių parduotuvę

      March 14, 2023

      Ligonių kasų eksperimentas: kiek eurų pernai išmetė pacientai?

      March 14, 2023

      Ar tikrai žinote, kaip išsaugoti sveikatą keliaujant? Svarbus ne tik vaistinėlės turinys

      March 14, 2023
    • Ligos

      Vaistininkė: sąnarių ligų maisto papildais nepagydysite

      March 14, 2023

      Sveikatos patarimai: širdies ir kraujagyslių ligos

      March 14, 2023

      Širdies ligos: kaip saugoti ir tausoti širdį

      March 14, 2023

      Spuogai – kokios klaidos nulemia jų atsiradimą vyresniame amžiuje?

      March 14, 2023

      Kada gali prireikti lazerinės akių korekcijos?

      March 14, 2023
    • Vaistai

      Vaistininkė: sąnarių ligų maisto papildais nepagydysite

      March 14, 2023

      Slyvos – geresniam virškinimui bei savijautai

      March 14, 2023

      Pasitikrinkite, ar mokate rūšiuoti vaistus: 5 esminės taisyklės

      March 14, 2023
    • Patarimai

      Slyvos – geresniam virškinimui bei savijautai

      March 14, 2023

      Kada gali prireikti lazerinės akių korekcijos?

      March 14, 2023

      Ar tikrai žinote, kaip išsaugoti sveikatą keliaujant? Svarbus ne tik vaistinėlės turinys

      March 14, 2023

      Pasitikrinkite, ar mokate rūšiuoti vaistus: 5 esminės taisyklės

      March 14, 2023
    • Video

      Sveikatos patarimai: širdies ir kraujagyslių ligos

      March 14, 2023

      Širdies ligos: kaip saugoti ir tausoti širdį

      March 14, 2023
    Sveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligasSveikataplius.lt – Apie sveikatą ir ligas
    Home»Sveikata»Praleidžiame pusryčius, per pietus kuo greičiau grįžtame prie darbo – kaip miesto tempas keičia valgymo įpročius?
    Sveikata

    Praleidžiame pusryčius, per pietus kuo greičiau grįžtame prie darbo – kaip miesto tempas keičia valgymo įpročius?

    AdministracijaBy AdministracijaMarch 14, 2023No Comments3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp Email
    Greitas gyvenimo tempas koreguoja ir kasdienius gyvenimo įpročius. Visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad dažnai nukenčia pusryčiai – net 12 proc. respondentų sako jų nevalgantys, pietums dažniausiai skiriama 21–30 minučių, o likęs laikas pasitelkiamas kasdienėms užduotims, skubama sugrįžti prie darbo, rodo „Narvesen“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės apklausa.
    Vis dėlto, net ir per tokį trumpą laiką dažnam svarbu valgyti skanų ir kokybišką greitą maistą. Užkandžius siūlantys ekspertai pastebi, kad kartelė tik kyla, tai skatina pasitempti ir siūlant atnaujintą meniu, užmezgant partnerystes su šiuolaikinėmis gastrotendencijomis gyvenančiais tinklaraščiais, kulinarijos ekspertais.
    Atliktas visuomenės nuomonės tyrimas parodė, kad pietų pertrauka toli gražu nėra skiriama tik pietauti. 39 proc. respondentų tvirtina, kad pietų pertrauką be valgymo taip pat išnaudoja kavai ar kitiems karštiems gėrimams su kolegomis, 27 proc. apklaustųjų sakė, kad pavalgę grįžta prie darbo, 20 proc. – eina pasivaikščioti.
    Dažnai šiuolaikiniai įpročiai koreguoja ir pusryčių pasirinkimus. Visuomenės nuomonės tyrimas rodo, kad net 12 proc. žmonių nevalgo pusryčių, beveik pusė respondentų – 41 proc. – sako, jiems skiriantys 5–10 minučių.
    Visuomenės nuomonės tyrimą „Reitan Convienence Lithuania“, valdančios „Narvesen“ parduotuvių tinklą, užsakymu vasario 18–27 atliko „Spinter Research“, tyrimo metu apklausta 1012 respondentų.
    Greita ir sveika – ar suderinama?
    Pakeliui į susitikimą, prie kompiuterio ekrano ar tiesiog automobilyje – pastebima, kad gyvendamas intensyviu miesto tempu taip pietauja vis dažnesnis miestų gyventojas. Vis dėlto, augantis dėmesingumas savijautai skatina ieškoti kokybiško greito maisto, kuris leistų ne tik pasisotinti, bet ir būtų kokybiškas, skanus, atspindintis šiuolaikines tendencijas.
    Receptų knygų autorė, žinomo tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė ne kartą minėjusi, kad tiek gamindama namuose, tiek dalindamasi su auditorija šias tendencijas siekia įpinti ir savo kuriamuose receptuose.
    „Visa tai tikrai suderinama, – sakė ji, pristatydama naują meniu, sukurtą bendradarbiaujant su „Narvesen“ komanda, – Svarbu, kad maistas būtų patrauklus, maistingas, skanus ir patogus valgyti tiek gaminant namuose, tiek valgant mieste, taip pat norisi tam neužtrukti pernelyg ilgai. Naujasis meniu visiškai atspindi tai, kaip turėtų atrodyti modernus greitas maistas skubančiam miestiečiui, kurį būtų galima suvalgyti ne tik vykstant į susitikimą, bet ir parsinešti namo ar atsinešti į draugų organizuojama pikniką.“
    Gurmaniški užkandžiai neužtrunkant
    Pitos, galetės, salotos su falafeliais, azijietiškų makaronų salotos, tuno sumuštinis, maistingi vaisių ir daržovių glotnučiai ar super maistu vadinamas ispaninio šalavijo sėklų pudingas, visa tai – klientams pristatomas kokybiškas greitas maistas, kuris skirtas valgyti tada, kai nėra laiko.
    „Stebime besikeičiančius maisto vartojimo įpročius – net greitiems užkandžiams vis daugiau žmonių kelia aukštus reikalavimus – nori naujų ir netikėtų skonių, maistingos sudėties bei kokybės. Šie visuomenės pokyčiai džiugina, be to, matydami žmonių lūkestį per pietus ne tik pavalgyti, bet ir sutvarkyti suplanuotus reikalus, džiaugiamės galėdami pasiūlyti sprendimą“, – sako „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios parduotuvių tinklą „Narvesen“, vadovas Saulius Žilėnas.
    Naujasis užkandinės konceptas sukurtas siekiant prisitaikyti prie besikeičiančios miesto kultūros, kai požiūris į maistą ir kavines nuolat kinta ir šiuolaikinis miesto gyventojas nori daugiau nei tik įprastų užkandžių. Be to, pokyčius diktuoja ir besivystanti kavos kultūra, pirmą kartą bus pristatoma galimybė patiems pasigaminti „Caffeine“ ekologiškos kavos, pagardinti ją pasirinktais priedais.
    Caffeine Kristina Pišniukaitė-Šimkienė Narvesen Reitan Convienence Lithuania Saulius Žilėnas Spinter Research
    Administracija
    • Website

    Related Posts

    Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba

    March 14, 2023

    Kovo mėnesį siautėja geomagnetinės audros: ar galime pasirūpinti savo sveikata?

    March 14, 2023

    Širdies ligos: kaip saugoti ir tausoti širdį

    March 14, 2023

    Leave A Reply Cancel Reply

    Ar jau skaitėte?
    Naujienos

    Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba

    By AdministracijaMarch 14, 20230

    Maisto prekių parduotuvėse nesunkiai galima įsigyti vištienos, jautienos ar kiaulienos gaminių, tačiau vis dažniau šalia…

    Kalba skaičiai: kompensuojamuosius vaistus Lietuvoje vartoja beveik pusė pacientų

    March 14, 2023

    Farmacijos didmenininkė „Limedika“ žengia į naują verslo segmentą – atidarė internetinę gyvūnų prekių parduotuvę

    March 14, 2023

    Vaistininkė: sąnarių ligų maisto papildais nepagydysite

    March 14, 2023
    Reklama
    Demo
    Apie mus
    Apie mus

    Sveikata, vaistai, ligos - tai mūsų gyvenimo dalis. Sužinokite visas naujienas vienoje vietoje. Kokybiška informacija mąstantiems žmonėms.

    Kontaktai:

    El.paštas:: labas@sveikataplius.lt

    © 2023 Kopijuoti draudžiama

    Naujienos
    • Mokslininkė apžvelgia mėsos analogų vartojimą: tai – sveikatai ir aplinkai palankesnė mityba
    • Kalba skaičiai: kompensuojamuosius vaistus Lietuvoje vartoja beveik pusė pacientų
    • Farmacijos didmenininkė „Limedika“ žengia į naują verslo segmentą – atidarė internetinę gyvūnų prekių parduotuvę
    • Vaistininkė: sąnarių ligų maisto papildais nepagydysite
    • Kovo mėnesį siautėja geomagnetinės audros: ar galime pasirūpinti savo sveikata?

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.